Voor de hardlopers

voor de hardlopers
Hardlopen is gezond. Zonder twijfel. Bij hardlopen houden we ons gewicht onder controle. We verkleinen belangrijke risicofactoren als suikerziekte of hartfalen. We worden fitter en energieker. Onze lichamen produceren groterer hoeveelheden van endorfines. Als resultaat verbeteren we onze levensstijl – op een manier, die gezond, relatief goedkoop en gemakkelijk in te plannen is.

Het rennen is zo gunstig, dat het stom zou zijn, het op te geven vanwege een blessure. Helaas zijn er klachten die bij hardlopen kunnen ontstaan. De incidentie ligt tussen de 18 a 92% van alle sportblessures. Het goede nieuws is, dat in de meeste gevallen je ze kunt voorkomen. Ik heb nog beter nieuws voor jou! Maar… Laat ik het rustig aan doen.

Wat kan er tijdens hardlopen gebeuren? Hieronder zie je de lijst van de problemen, die je kunt ervaren:

  • enkelklachten
  • voetklachten
  • achillespeesklachten
  • knieklachten
  • spierscheur
  • scheenbeenklachten

Klinkt serieus, he? En je moet dat ook serieus nemen. Weet je, dat een aandoening in de voet een migraine kan veroozaken? ( Er zijn meer verbanden en voorbeelden, maar dat is nu niet het punt.) Allereerst willen we onze levensstijl, met hun endorfines,  niet opgeven! Natuurlijk – het is het beste, als je weet, hoe je de blessures kunt voorkomen. Maar… Als er al iets is gebeurd, als je pijn of ongemak voelt, heb ik dit nog betere nieuws voor jou. Sta je klaar?

Ik ben een amateur, als het gaat om hardlopen.
Ik ben een amateur, als het gaat om hardlopen.
Wij kunnen alle bovenstaande klachten herstellen. Ik ben een amateur, als het gaat om hardlopen. Maar toch weet ik, hoe leuk het is. Ik ken dit fantastische gevoel wel! Wat meer is, ik weet het goed, hoe menselijke gewrichten, botten en spieren werken. Als het over een massagetherapie en voet- of kniemanueeltherapie gaat, ben ik een gepassioneerde specialist. (Hier kan je erover lezen.) Ik ken dat gevoel ook, wanneer een klant zonder klachten mijn praktijk verlaat. Geloof me- dat is goed! Endorfines, welzijn, levensstijl. Dit is onvervangbaar. Je moet hardlopen en geluk absoluut niet opgeven. Als je pijn heb, maak dan een afspraak. Samen zorgen we, dat je hiervan afkomt.
logo