Spanning rondom mijn nek en schouders

pijn in nek en schouder

Spanning rondom mijn nek en schouders

Zitten er klachten rond je schouder, schouderblad of hoge rug?

Er bestaan verschillende factoren, die voor de pijnklachten rond je schoudergordel kunnen zorgen. Een schouder gewricht en nek zijn zeer ingewikkelde structuren in de menselijke lichaam. Je hoeft niet de anatomie studeren om van spanning naar rust kommen.

Hoe ontstaan de pijn in je nek of schouders?

Elke dag ervaren we verschillende prikkels, waarop onze spieren gespannen reageren. Dat zijn zogenoemde stressoren. Wat zijn de stressoren, die pijnklachten rondom nek en schouders veroorzaken? Ze zijn van twee soorten: mentaal en fysiek. Onder andere stress, tijdsdruk, de ingrijpende gebeurtenissen, zware werk, een verkeerde werkhouding, zorg voor een klein kind, overbelast tijdens sporten enz…

Wat kun je tegen de pijn doen?

Ter eerste: stressoren te verminderen. Op deze gedragswijze kun je de intensiteit van de klachten snel reduceren. Massage en fysiotherapie zijn een heel goed ideeën. Ook specifieke oefeningen ervoor zorgen dat de klachten minder worden. Een therapeut kun je goed helpen om de redenen in kaart te brengen, en bovendien de beste oefenen samen te stellen.

Heb jij last van spanningsklachten?

Aarzel dan niet en maak een afspraak. Ik kan je helpen met je herstel.

logo