De eerste behandeling

De eerste behandeling
Het eerste bezoek komt maar één keer voor. Daarna is alles bekend. Er is geen reden om tijd te verspillen. We gaan meteen aan de slag. Je komt niet voor koffie en roddel, maar voor massagetherapie. Hieronder volgen enkele belangrijke punten:
  1. Laat avondcreaties, pakken en broekriemen in de kast hangen. Draag in plaats daarvan wat je op een weekendavond thuis draagt. Gespen, riemen en knopen die in de huid persen, zullen je tijd niet aangenamer maken, maar mijn werk ze wel moeilijker.
  2. Ik doe een beroep op de dames – laat je make-up, samen met je avondjurk, thuis. Op deze manier zal niets vlekken maken op je gezicht of op mijn behandeltafel.
  3. De tafel voor propotherapie. Ik bedek die altijd met een gewassen sprei. Maar ik zie twee redenen waarom je je eigen grote handdoek mee kunt nemen om op te liggen. Allereerst, in plaats van je af te vragen of vóór jou al iemand op de sprei gelegen heeft (en of die in bad is geweest), zul je je de vakantie aan het strand herinneren. Ten tweede leven we in een pandemisch tijdperk. Voorkomen is beter dan genezen.
  4. Lichte maaltijd minstens 2 uur voor het bezoek. Geen koffie vlak daarvoor. Ik denk dat ik het niet hoef uit te leggen. Maar om je te overtuigen: ik kan alleen via de buik bij sommige bekkenspieren komen. Echt diep met mijn vingers drukken. Dit gebeurt vaak bij lumbale pijnen. Soms heb je een middenrifmassage nodig. Dan moet ik ook diep drukken. En ik ben niet geïnteresseerd in de verhalen van je maaltijden op mijn verdieping.
  5. Natuurlijk neem je een douche of bad voor een bezoek. Vast wel bekend, maar ik waarschuw je liever van tevoren.
  6. Het is goed mogelijk dat ik je voeten wil zien. Vooral bij rugklachten of hoofdpijn. Zorg ervoor dat dat niet ongemakkelijk wordt.
  7. Als je komt vanwege knie- of lendenpijn, is het een goed idee om een losse short mee te nemen. (Je kunt je bij mij omkleden.) Dit is omdat ik waarschijnlijk met de spieren van de dij, bil of heup en heiligbeen moet werken. Dat gaat niet door zware stof heen.
  8. Als we een zere schouder moeten aanpakken: het maakt niet uit hoe je er uitziet. Geen probleem. Deze behandeling gebeurt als je zit of ligt. Informatie voor dames: neem een beha waar je je goed bij voelt.
  9. Ik ben een thuismasseur. Wij lopen thuis op de blote voeten. Daarom, wanneer je naar binnen komt, vraag ik je, je schoenen uit te doen en in de hal achter te laten.
  10. Een laatste dringend verzoek: KOM OP TIJD! Dit zorgt voor discretie én het stelt me in staat om 100% hygiëne te behouden.
Tot ziens! Het eerste bezoek is niet eng en massage is geen operatie, dus geen paniek. Ik garandeer dat het je goed zal bevallen.
logo