Hoofdpijn – de therapie

migraine spanningshoofdpijn hoofdpijn therapie Goede Handen

Ruim 70 procent van Nederlanders heeft wel eens last van hoofdpijn, die het dagelijks leven flink belemmeren. Het goed niuews is dat de goede manueel therapeut kan in dit geval verlichting bieden.

Oorzaken

De oorzaak van hoofdpijn is vaak niet duidelijk. Hoofdpijn kan vanuit de gespannen spieren en banden rondom de schedel en nek, vernauwde bloedvaten, onstoken hersenvliezen of de hersendruk ontstaan. Stress, overbelasting en vermoeidheid kunnen hoofdpijn in het werkelijkheid niet veroorzaken, maar wel verergeren. Lees hier over de fabels betreffende hoofdpijn. De manueel therapeut moet ten eerste de oorzaak van jouw klachten herkennen. De verdere procedure en therapie hangt ervan af.

Typen van koppijn

Er bestaan veel verschillende soorten hoofdpijn. Ze zijn voornamelijk afhankelijk van de oorzaak, het verloop en locatie van de pijn. Spanningshoofdpijn ontstaat door spierspanning in nek en schouders. Cervicogene hoofdpijn komt vanuit een disfunctie in de bovenste halswervels. Een migraine kan als gevolg van verstuikte enkel onstaan. Er is ook sprake van clusterhoofdpijn, die moet altijd door een hoofdpijnneuroloog ingrijpen worden. Natuurlijk  hoeft jij niet weten om welke vorm het gaat.

Behandeling

Als manueel therapeut ben ik gespecialiseerd in hoofdpijn. Bij mijn praktijk begeleid ik jou graag bij de vermindering of zelfs oplossen van jouw klachten. Ik kan verlichting bieden bij vele gevallen migraine, cervicogene hoofdpijn en spanningshoofdpijn. Met alle zekerheid krijg jij oefeningen mee naar huis. Op deze manier kunt jij ook thuis zelfstandig aan jouw herstel werken. Samenwerking van de therapeut en cliënt altijd meest efficiënt is.

logo